dinsdag 24 februari 2015

Alexa Chung

Bron foto: Tumblr 

Ze is het allemaal; presentatrice, model en auteur van haar boek 'it'. Maar naast deze volle cv is er iets heel moois wat ze bezit; stijl. En niet zo'n klein beetje ook.


Hoe is ze eigenlijk gekomen aan zo'n cv waar ongetwijfeld wat meiden jaloers op zullen zijn? Ze zegt dat origineel zijn al opzich al een goed begin is. Maar er is meer vooraf gegaan dan originaliteit voordat ze deze titels op haar naam had staan. Op haar zestiende werd ze namelijk ontdekt door een modellenbureau en poseerde ze voor tijdschriften als CosmoGIRL! en bedrijven zoals Urban Outfitters. Na een paar jaar stopte ze met modellenwerk, wat ze weer oppakte toen ze presentatrice was. In 2009 werd ze het gezicht van New Look en DKNY Jeans en in 2010 was ze model voor de campagne van Pepe Jeans.                     
Foto's van links naar rechts: New Look, DKNY Jeans, Pepe Jeans


In 2009 gebeurde er iets opmerkelijks: Mulberry lanceerde de 'Alexa Bag' , waaraan het merk zelf ook voordeel had, omdat de tas alsmaar verkocht werd.

      Ze behaalde drie keer de cover van de Britse Vogue

Daarna ging ook haar schrijfcarrière de lift in, want in 2009 begon ze bij Vogue in Engeland. Dat maakt haar cv helemaal jaloersmakend. Ze haalde in februari 2010 zelfs de cover en in het nummer van Maart werden zelfs haar stijlkeuzes getoond in het blad.  De jaren daarna volgden vele successen, zoals het gezicht worden van Lacoste en ze behaalde maar liefst voor de derde keer de cover van de Vogue Engeland.

In september 2013 is haar boek 'it' verschenen, een boek vol adviezen,fotografie, haar dagromen en krabbels. Over haar boek zegt ze: "I'm writing, I'm drawing and I'm taking photographs. It's definitely not an autobiography, but it's me writing so in a way it probably will have that element."

Bron foto: Tumblr

Naast schrijven, presenteren, stijl hebben, model zijn en vaak aanwezig zijn bij modeshows is het stijlicoon nu ook aan het ontwerpen geslagen. Ze ontwierp bijvoorbeeld voor het merk Madewell en AG Jeans.

En nog even over het boek van Alexa? Dat staat vanaf nu op mijn verlanglijstje.

7 opmerkingen:

 1. Ja haar stijl is inderdaad super! Leuke post!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, zij heeft echt al top dingen mogen doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ik ben ook een groot fan van haar! X Laura www.mixtfashion.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had haar naam al enkele keren gehoord, maar eerlijk gezegd wist ik niet echt wie ze was! Leuk om dit op een rijtje te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kende haar helemaal niet! Leuke artikel :)

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie!