donderdag 6 februari 2014

Sharing is Caring- Deel 1


Sinds vandaag een nieuwe rubriek over delen. Er is zoveel wat je kan delen en delen kan op heel veel manieren. Via een blog, je leefstijl of anderen enthousiast maken over iets wat jou enthousiast maakt.
Reden genoeg om het 'sharen' wat aandacht te geven!Er zijn ook een aantal websites waar het gaat om delen. Van maaltijd tot huis; deze websites maken het mogelijk!

Thuisafgehaald.nl
Deze site maakt het delen van eten mogelijk. Een soort marktplaats waar buurtgenoten elkaar treffen voor het delen van een maaltijd. Je kan zoeken op jouw woonplaats, zodat je de maaltijden dichtbij op kan halen.
Dus kom je uit je werk en heb je geen zin in koken? Dan vind je hier een online afhaalcentrum van verschillende mensen met verschillende maaltijden. Maar als je van bakken/koken houdt, is dit ook iets leuks voor jou! Je kan namelijk jouw baksels of maaltijden ook aanbieden op deze site. Houd er wel rekening mee dat een klein deel van de opbrengst van je baksels voor de site is ;)

Peerby.com
Peerby is een hele handige leensite. Ga je bijvoorbeeld klussen en heb je een boormachine nodig? Dan plaats je gewoon even op de site dat je een boormachine nodig hebt en wie weet is er iemand in de buurt die je kan uitlenen wat je nodig hebt! Zo kan jij ook anderen iets uitlenen als ze wat nodig hebben. Echt ideaal!

Littlegreendress.nl
Ben jij geen fan van online ruilen, maar maak je er liever een feestje van? Dat kan met Littlegreendress.nl! Deze site organiseert namelijk kledingruilfeestjes.


Airbnb.nl
Deze site is een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privĂ©-accommodaties. De website omvat meer dan 500.000 privĂ©-accommodaties in 192 landen en 33.000 steden. Vanaf de oprichting in augustus 2008 tot juni 2012 werden 10 miljoen overnachtingen verhandeld in Airbnb. Ook handig; je gaat op vakantie in een huis van iemand anders en verhuurd je eigen huis! 

Wimdu.nl
Deze site is ook erg praktisch! Het is te vergelijken met airbnb, en wat me opvalt aan deze site is dat je heel verfijnd kan zoeken; ideaal!

Wehelpen.nl
Heb je hulp nodig of wil je andere mensen helpen? Neem dan een kijkje op deze site. Hier word hulp aangeboden of kan je zelf je hulp aanbieden.  Door bijvoorbeeld met iemand een kopje koffie te gaan drinken of te wandelen kan je de ander al blij maken.Kende jij deze sites al?

3 opmerkingen:

  1. Hele leuke rubriek! Ik kende om eerlijk te zijn nog geen van deze sites, dus ik ga er zeker eens een kijkje nemen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie!