dinsdag 21 januari 2014

Recept: Spaghetti met een vleugje Holland


Recepten zijn vaak leuk om uit te proberen en helemaal als het resultaat nog bevalt ook, wat meestal wel zo is als er ook maar iets wat op pasta lijkt in het gerecht zit. En? Nederland en Italiƫ kunnen heel goed met elkaar.


Wat heb je nodig?
Hoofdgerecht voor 4 personen, ca. 20 minuten

-Boter of een ander vloeibaar bakproduct.
- Een sjalotje oftewel in normaal Nederlands een ui
- 200 ml kookroom..
- 150 g beenham, in reepjes. Spekjes kunnen ook prima! Eet je liever helemaal geen vlees, dan is het ook heerlijk met wat meer champignons.
- 300 g spaghetti.
- 200 g oesterzwammen of champignons.
- Spruiten

Let's begin!

Laat de spruiten een kwartier koken.  Breng een pan met ruim (lees:4/5) water en zout aan de kook. Verhit de boter en sjalotje hierin de sjalot circa 3 minuten. Voeg de room toe en laat een paar minuten inkoken. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en voeg de hamreepjes toe (kies je net als ik de spekjes, dan mag je dat in de koekenpan meebakken) en laat niet verder koken. Kook de spaghetti beetgaar. Verhit tegelijkertijd de olie in een koekenpan en bak de champignons en de knoflook (en spekjes) op hoge stand aan beide kanten mooi bruin. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper. Giet de spaghetti af en schep de roomsaus erdoor. En dan is het nog een kwestie van proeven!( Het recept vond ik een beetje onduidelijk, dus heb ik me er niet helemaal aan gehouden. Je kan in plaats van spruiten ook andere groenten zoals erwten of broccoli gebruiken en als anderen geen fan zijn van de saus is het handig om die niet door de spaghetti te mixen. )





2 opmerkingen:

  1. Mmmmm! Ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm klinkt lekker! Lijkt zo wat meer op spaghetti carbonara, lijkt me lekker!

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie!