zaterdag 20 april 2013

DIY: Aftelkalender naar de zomervakantie.

Kun je ook al niet meer wachten totdat te zomervakantie eindelijk van start gaat? Met deze DIY kom je steeds dichter bij de zomer!
Misschien heb je weleens van de adventkalender gehoord. Dat is een soort aftelkalender naar kerst toe, wat niet lijkt op een kalender die aan de muur hangt, maar een lint met pakjes waaruit je elke dag iets pakt, totdat je bij kerst bent. En die heb ik gemaakt in de ''zomervakantieversie'', waar de kalender stopt bij de vakantie.
Wat heb je nodig: Tijdschriften met zomerpictures- gaatjestang- schaar-pen-proefmonsters, theezakjes,   geurzakjes- enveloppen- quotes- lint. Begin met het schrijven van weeknummers op de enveloppen tot het weeknummer wanneer je vakantie begint. Voor elke schooldag kun je er een item in doen die je helemaal aan de zomer doet denken; een foto van een leuk zomerproduct, een proefmonster of theezakje met een heerlijke geur, een (zomer)quote die je aanspreekt, een briefje aan jezelf (of van een vriendin is ook leuk), en een foto of kleur die je aan de zomer doet denken!Als je dat hebt gedaan kun je in een bovenste hoek van elke envelop een gaatje prikken met de gaatjestang, als je het leuk vind om de enveloppen op te hangen aan een lint. Je kan ze bijv. ook in een zomers opgepimpte schoenendoos doen, het is maar net wat je leuk vindt! Daarna kun je jezelf elke dag blijven verrassen! Wat vind jij van deze DIY?

7 opmerkingen:

 1. haaaai,

  heb je voor elke dag dan een envelop nodig?

  Groetjees--

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, voor elke week èèn, en daar heb je dan vijf items of zeven items in, wat je zelf wil!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. okeee thanx! ik ga 'm maken! :)

   Verwijderen
  2. Wat leuk! Heel veel succes ermee :)

   Verwijderen
 3. Wat een leuk idee! Zeker ook om cadeau te doen. Dit kan trouwens bij allerlei gelegenheden. Wanneer iemand gaat trouwen, in verwachting is of op wereldreis gaat. Leuk bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie!